זוכרים את החודשים הראשונים לאחר ההגעה לרילוקיישן?
זוכרים את הריחות, הצבעים והמבחר העצום של מאכלים חדשים, אקזוטיים ולא מוכרים?
האם מצאתם את עצמיכם הולכים כשיכורים בין בתי הקפה, המסעדות, השווקים ומדפי הסופרמרקט, ומנסים כל דבר חדש שאתם רואים?
אם אתם כמוני אז בוודאי שאכלתם, וחלקכם עדיין אוכלים, כמויות לא מבוטלות מהמאכלים האופייניים למדינת הרילוקיישן שלכם; בכל מדינה בה חיינו לא ויתרתי על הספציאליטה של המקום – בונצואלה אכלתי בלי סוף אמפנדס (כיסוני בצק ממולאים בכל טוב), ארפה (פיתה קטנה, עשויה מקמח תירס ממולאת בגבינות, בשרים ועוד), ופלטנוס (בננות ענקיות מטוגנות ומתוקות). בקנדה זללתי ביבר-טיילס בחורף (בצק חם בצורת זנב של בונה ועליו סוכר חם וקינמון – יאמי), בייגלס טרי וחם עם גבינת שמנת, והמון סירופ מייפל, ובבלגיה בדקתי את כל סוגי השוקולדים הקיימים (ותאמינו לי שיש בלי סוף), ביקרתי די הרבה אצל הגזלנים ברחוב, מהם קניתי וופל בלגי וצ'יפס בקונוס, ושתיתי המון סוגים של בירות בלגיות.
בקיצור, הפיתוי מאד גדול, ומתלווה אליו המחשבה שעוד מספר שנים כבר לא נגור פה, ולא נזכה לאכול את המאכלים הללו (ולא, הטעם שלהם במדינה אחרת תמיד שונה מהמקור).
ואז מה קורה?
בלי לשים לב הגוף שלנו שמורגל עדיין לחילוף החומרים של האוכל בארץ, ושעדיין לא יודע איך לעכל את מוצרי המזון של המדינה המארחת, יוצא מאיזון. ופתאום בוקר אחד אנחנו לא מצליחים לרכוס את המכנסיים, עולים על המשקל ולחרדתנו הרבה מגלים שבעוד אנחנו מתענגים על מגוון האוכל המקומי, התגנבו להם 5-6 ק"ג נוספים והתיישבו בכל מיני מקומות בגוף שלנו.
מה עושים?
חלקנו נבהלים ומחליטים שמהיום והלאה אנחנו מקפידים על המשקל, יש כאלה שמחליטים להיכנס למשטר של פעילות גופנית – רצים, שוחים, רוכבים על אופניים, נרשמים למכון כושר, משתתפים בשיעורי ספורט שונים, ויש כאלה שמחליטים להעזר באיש מקצוע, קובעים פגישה עם יועץ/ת תזונה או דיאטנ/ית ומבקשים מהם שיתאימו לנו תפריט מאוזן.
ומה מתרחש בפועל?
בהתחלה אנחנו מקפידים ועושים פעילות גופנית מספר פעמים בשבוע. אבל, יום אחד אנו מגלים שיש לנו התחייבות אחרת, ומחליטים לוותר על הספורט של אותו יום. יומיים אחרי זה, נכנסת התחייבות נוספת ושוב אנו מדלגים על התרגול היומי, לא עובר זמן רב ומספר פעמים בשבוע הופכים לפעם בשבוע, שהופך לאולי פעם בשבועיים. המומנטום נעלם, אבל הק"ג העודפים ותחושת הכבדות והכישלון נשארים.
ומה קורה עם יועץ/ת התזונה או הדיאטנ/ית? גם אליהם אנחנו מגיעים במלוא המרץ, מקבלים תפריט ונכנסים למעקב, אבל משהו לא עובד שם, השפה הזרה והתרבות השונה מקשים על המשך המעקב, וחסרה החמימות הישראלית וההרגשה שמישהו באמת מבין ויודע מה אתם עוברים.
מודה ומתוודה שניסיתי בכל אחת מהמדינות שבהן חייתי גם ספורט וגם ייעוץ תזונתי ואף פעם לא הצלחתי להתמיד לאורך תקופה ארוכה. בנוסף, תמיד התגעגעתי לחמימות, לתחושת השייכות, ולחוסר הפורמליות שמאפיינים את החברה הישראלית.
לכן, כל כך שמחתי כשאחותי, עדי גולדנברג, נטורופתית ומומחית בתהליכי ניקוי רעלים ובריאות מקסימאלית, סיפרה לי שהשבוע היא משיקה שוב את תוכנית ניקוי הרעלים האינטרנטית שלה – "להיות נקי ובריא".
עדי כבר רצה עם התוכנית, בהצלחה רבה למעלה משנתיים, ובכל מחזור מצטרפים אליה ישראלים מכל העולם, המדווחים על תוצאות נפלאות לאחר סיום התוכנית.
עדי מקוריאה מספרת שהיא נגמלה מכאבי צוואר שסבלה מהם חודשים רבים, השילה 4.5 ק"ג, ושינתה את הרגלי האכילה שלה.
רחלי מברוקלין כותבת "התכנית פתחה לי את הדלת לחזור לאורח חיים בריא, נתנה לי את המוטיבציה וכלים לשיפור הבריאות, חזרה לי האופטימיות שאני יכולה לחזור למשקל הרצוי לי, ובכלל תחושה כללית טובה מאוד".
אלי מפלורידה אומר "קבלתי בסיס לאורח חיים בריא יותר, כלים פרקטיים, מתכונים, טבלאות של בריא/לא בריא ותחליפים של מוצרים לא בריאים בבריאים, קיבלתי תמיכה, מסגרת ומענה לשאלות, התכנית עזרה לי להישאר מחוייב ולהתגבר על קשיים כמו סיטואציות חברתיות או השגת המטרה בסביבה בה רוב הנפשות בבית אוכלות אוכל שונה,תודה תודה תודה".
והנה שוב אלי בסרטון וידיאו:
התכנית "להיות נקי ובריא", יכולה מאד לעזור לכם:
• להיפטר מכאבים,
• לאמץ הרגלים בריאים בתוך הבית,
• לקבל מוטיבציה לעשות את השינויים,
• לדעת כיצד להתנהל בסיטואציות חברתיות,
• ללמוד מתכונים חדשים
• להכיר מזונות בריאים וטעימים,
• להשיל קילוגרמים עודפים,
• להעלות רמות אנרגיה וחיוניות,
• להיפטר מרגישויות ומאלרגיות,
• למנוע ולעכב התפתחות מחלות,
• לקבל מסגרת ומענה לשאלות ובעיות שצצות תוך כדי,
• ובעיקר ליהנות תוך כדי התהליך.
הסיבה שהתכנית של עדי עובדת ומביאה את הנרשמים להישגים יוצאי דופן בכל מקום בעולם, היא כי פשוט לומדים שיטה ונוסחא, ומקבלים ידע שאם מיישמים אותו בבית רואים תוצאות ומהר!
מעבר לכך, במסגרת התוכנית מצטרפים לאתר חברים סגור, ופוגשים אנשים נוספים העוברים כולם ביחד את התהליך, ושאיתם אפשר לתקשר בשפה העברית. איזה כיף זה להרגיש שוב בבית, להשתייך לקהילה דוברת עברית, שמבינה את התרבות שלנו ויודעת מהיכן הגענו.
עוד על השיטה והנוסחה להשגת חיים מלאי טוב ובריאות, תוכלו ללמוד מסדרת הסרטונים של עדי. בכל סרטון עדי חושפת סוד אחד שעומד בבסיס השיטה שאותו ניתן ליישם בבית מיד עם סיום הצפייה בסרטון.
לרישום לקבלת הסרטונים אודות הנוסחא להשגת בריאות מקסימאלית לחצו על הלינק הבא: